Warsztaty dietetyczne w KANS

Po wakacjach, uczniowie z Naszej Szkoły ponownie pojawili się w Karkonoskiej Akademii Nauk Stosowanych w Jeleniej Górze. W roli gospodarza warsztatów Pani prorektor dr Beata Telążka, prof. KANS wprowadziła zaproszonych uczniów w tematykę kuchni roślinnej.

Ekspertem, który prowadził zajęcia była Katarzyna Gubała – redaktor naczelna magazynu „Ekostyle” i wydawca książek gastronomicznych.

Uczniowie podzieleni na zespoły przygotowywali potrawy: carpaccio z kalarepką, jabłkiem i gruszką, chłodnik na zakwasie buraczanym, smalec z fasoli, roladki z cukinii i ogórka, oraz wegańską pasztetową.
Szkołę z Karpacza reprezentowali uczniowie: Anna B., Helena B., Sandra B., Rafał M., Kacper P.
Więcej zdjęć na szkolnym profilu FB.
Skip to content