W dniach: 5, 6, 7 kwietnia 2022 r. w Dolnośląskim Zespole Szkół w Karpaczu odbyły się polsko-czeskie warsztaty gastronomiczne pn.: „Kuchnia Karkonoska”.
W warsztatach wzięło udział 6 szkół:
– 3 szkoły czeskie z Kraju Kralowohradeckiego,
– 3 szkoły polskie z Dolnego Śląska w tym uczniowie z Dolnośląskiego Zespołu Szkół w Karpaczu.
To cykliczna impreza odbywająca się wiosną w Naszej Szkole, ale po raz pierwszy udział wzięli uczniowie ze szkół czeskich.
Warsztaty mają charakter szkoleniowy.
Mistrzowie kuchni Dariusz Wyborski i Piotr Motała przekazywali uczniom tajniki sztuki kulinarnej.
7 kwietnia 2022 r. odbyła się uroczysta Gala, w której udział wzięło wielu znakomitych gości ze strony polskiej i czeskiej.
Uczniowie wrócili pełni wrażeń i umiejętności.
Zdjęcia z wydarzenia na naszym profilu FB.