Dzień Dyni

Na zakończenie jesieni 2023 uczniowie z klasy I, II i III TG przygotowali dla społeczności szkolnej ciekawe dania bazujące na dyni hokkaido, piżmowej i prowansalskiej.

21 listopada można było spróbować kremu dyniowego ze świeżym imbirem i mleczkiem kokosowym, dietetycznych racuszków dyniowych z płatkami owsiano-żytnimi i dyniową konfiturą, sernika dyniowego oraz dyniowego piernika z białą czekoladą aromatyzowaną pieczoną dynią.

Jak widać dynia królowała w każdej potrawie i cieszyła się sporym zainteresowaniem. Z pewnością przekonała co niektórych do swojego niebanalnego i ekstrawaganckiego smaku.

Galeria zdjęć jest już na szkolnym FB.

Przejdź do treści
DZS w Karpaczu
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić jak najlepszą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w przeglądarce i wykonują takie funkcje, jak rozpoznawanie cię po powrocie do naszej witryny i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.